perjantai 21. marraskuuta 2014

Pelkäämmekö tavallisuutta?


Mikä on oikeastaan tavallisuus? Eikö se ole inhimillinen asia mikä on meissä  ihmisissä, ammatista, ulkonäöstä tai rahasta riippumatta? Kaikilla ihmisillä on kuitenkin samat perustarpeet haluamme tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi.

Nykyään arvostetaan pärjäämistä, kontrollia, kestämistä ja onnistumista. Haluamme " täydellisen" kropan, arvostetun ammatin, hienon asunnon ja " täydelissen" kumppanin. Mutta miten tärkeitä asioita nämä oikeastaan ovat? Tekevätkö ulkoiset asiat meidät onnelliseksi?

Jos luulee että "pääsee" tavallisuudestaan suorittamalla ja pyrkimällä huippuelämään, niin on väärässä. Keskeneräisyys tai tavallisuus ei poistu vaikka miten suorittaisi.

Koska nyky yhteiskunta arvostaa vahvuutta ja menestystä, monet kadottavat kyvyn näyttää omaa haavoittuvuuttaan ja haurauttaan. Monet ihmiset rakentavat ympärilleen ikäänkuin suojamuurin esimerkiksi lihaksikkaan kropan, silikonitissien, arvostetun ammatin ja uran avulla. Vahva ulkokuori kätkee usein sisäänsä hauraan ja epävarman sisuksen. Nämä ihmiset kaipaavat jatkuvaa hyväksyntää muilta, koska ilman tätä he voivat huonosti. Jos ihminen taas on tyytyväinen itseensä, hänen ei myöskään tarvitse suorittaa asioita, koska sisimmässään hän tietää että kelpaa ja on hyvä sellaisena kun on.

Joka puolelta tuputetaan niksejä miten saada itsensä, elämänsä ja parisuhteensa viritettyä huippuvireeseen ja  huippuonnelliseksi. Kokoajan pitäisi puristaa itsestään ulos enemmän kun mitä jaksaisi. Onnellisuus löytyy kuitenkin paljon pienemmistä asioista, mitä ajattelemme. Emme tarvitse sitä kallista laukkua tai huippu treenattua kroppaa jotta voisimme olla tyytyväinen. Onnellisuus löytyy paljon lähempää, tavallisesta arjesta. Voimme ja saamme olla tyytyväisiä siitä mitä meillä on. Meidän ei tarvitse jatkuvasti tavoitella jotain uutta ja hienompaa.

Tavallisuus on oikeastaan meidän jokaisen perustarpeita kuten armo, rakkaus, hyväksyntä , ruoka ja syli. Parisuhteessa arjen pienet huomionosoitukset, viestit, yhteinen aika ja hyvä ruoka tuovat elämäämme onnea.
Onnelliseen elämään ja parisuhteeseen kuuluu myös se että välillä on vähän  tylsää ja yksinäistä. Ilman näitä hetkiä emme pystyisi yhtä hyvin nauttimaan toisistamme,
ja  kaikesta ihanasta mitä ympärillämme on.

Rakkaudella Alina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti